søndag, november 26, 2006

Jul og glede

Denne posten blir ikke en post om livet mitt på RS. Den kunne fort ha blitt det, men den blir det ikke. Jeg skal skrive om jul. Ikke generellt, men om julegaver.
"Hva ønsker du deg til jul da, Roar?". Jeg vet at spørsmålet snart dukker opp. Derfor skal jeg svare allerede nå.
Jeg har liksom alt jeg trenger. Det finnes ting jeg gjerne vil ha, men stort sett har jeg det jeg trenger. Og det jeg vil ha koster mer penger enn det vanlige folk pleier å bruke på julegaver.
Derfor har jeg to store ønsker, og noen små. Men det er de store som teller. Penger. Jeg ønsker meg penger. Slik at jeg kan spare til de tingene som koster mer enn det vanlige folk bruker på gaver. Men i år vil jeg også ønske meg en annen ting. En ting som jeg har tenkt på. Det er også penger. Men ikke til meg selv. Jeg ønsker å lage en egen konto med penger som jeg vil gi bort. Til folk som ikke har alt det de trenger. Jeg synes det ville vært en fin gave å få. Kontonumeret skal jeg legge ut her på bloggen.

Men for dere som vil at det skal ligge noe under treet hjemme i Holdalsnuten 43, som det står "Til: Roar, Fra:........Julenissen (som noen pleier å skrive)" på, så kan jeg fortelle at jeg "trenger" en kul t-skjorte eller to, en kul skjorte og ei kul bukse. Og hvis du bestemmer deg for å sette inn penger på kontoen til de som ikke har alt de trenger, så liker jeg å få kort. Gjerne kort du har laget selv. Med hjerter og blomster på. De gjør seg godt under treet.
Det er faktisk det jeg ønsker meg i år.

Dere må ha en god jul så lenge, så kommer jeg tilbake med en skikkelig julepost senere.

14 kommentarer:

Line sa...

Så god du er Roar, det med den kontoen var ingen dum ide!
Kjenner at jeg allerede sliter litt med å komme på ting jeg ønsker meg til jul, og det er bare et stort luksusproblem.
Det er ikke slik det burde være i denne verden, når noen har ingenting, og andre ikke vet hva de skal ønske seg, for de har alt...Nei det er urettferdig det.
Bra tiltak Roar,med en konto for folk som trenger pengene mer enn oss;-)

Anonym sa...

Hei stebror! Jippi til glimrende initiativ! Jeg og Frode ønsker oss penger til Kirkens nødhjelp - kjøpe en symbolsk geit, brønn, kylling og andre ting. (Skriver det bare som et forslag til deg, istedet for å bale med egen konto...) Gå inn på hjemmesiden til kirkens nødhjelp - enkelt og greit.
Trist vi ikke får feire jul sammen i år...

Anna Bergitte

Roar Eikli sa...

Jeg har sendt mail til min mann i banken for å opprette en giverkonto, så kan jeg videresende penger til KN eller fadderbarnet mitt:) Bedre det enn å finne på ting å ønske seg:) Ja, det er skikkelig leit at ikke vi får feiret jul sammen i år!!

obs sa...

Penger, penger, penger...det skal liksom alltid dreie seg om penger! Jeg for min del ønsker meg bare en god klem...å bli klødd litt på ryggen...en koselig kommentar...eller en aldri så liten oppmuntring...
Er det så mye å be om i denne ellers så pengefokuserte verden.
Nei, Roar...nei, Anna Bergitte (hvis det er ditt egentlige navn!!), løft blikket! Kom ut av deres huler! Kjenn lukten av markblomster og plommer!

Anonym sa...

Ojojoj - og vi som har kjøpt "ting" allerede......
Noe til deg, Roar!
Men idéen om gavekonto var veldig bra - skal ha det i mente.

PrettyWomen sa...

Vi er stolte! Det var meget solidarisk gjort. Du kan få lov til å begynne i klassen vår hvis du vil. Du er god!

Kjetil sa...

Vil si at ditt tiltak er genialt. Føler du virkelig har touchet juleessensen som kankje er på vei vekk(?)
Meg og kristian har for øvrig sluttet å "bytte" julegaver og i steden gi noe digg å spise på en allright spiseplass, ikke lik fjoråret, en dag i jula. Dette blir andre året på rad hvor vi gjennomfører vår magiske tadisjon.

Ellers vil jeg bare si at der virker som du har hatt en fantastisk år så langt. Hver gang jeg stikker innom bloggen din tenker jeg; steike, for et eventyr!

God Jul
Beste Hilsen

totliii sa...

blommar å hjerter på ett julakort!?

Roar Eikli sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Roar Eikli sa...

Gunnar: Gi meg en klem og jeg smiler fra øre til øre, jul burde ikke være fokus på penger, men hva er det i dag som ikke har med penger å gjøre?

Møyfrid: Du er bare god du!

Hekkan: det ville vært den beste julegave å komme i deres klasse!

Kjetil: Genialt! Og dette er ett eventyr:)

Totliii: Blomster er fine, hjerter er fine:)Men nisser duger også

Jørund sa...

Hmmm... En konto merket EOS400D eller..??? Hmmm... Jeg for min del ønsker meg bare en kjæreste. Er det for mye forlangt?

Roar Eikli sa...

Hehe, Eos e nok spareprosjektet mitt:)
Men du skal se at det kommer til å ligge en god og myk pakke til deg under treet i år, Jørund! Hilsen tapas

PrettyWomen sa...

Roar, du kan få være vår hedersmedelev!

Roar Eikli sa...

Hekkan: Jeg er glad!!