fredag, februar 10, 2006

The return of the donuts...


Jeg klagde min nød over dekkene på bilen min i forrige innlegg, og her kommer nok en frustrerende opplevelse! I dag tidlig skulle jeg på jobb, klokken var 07.45 og jeg begynte klokken 08.00. Jeg var uvanlig våken og opplagt, og følte at dette var min dag! Jeg tuslet ut til bilen min, satte motoren i gang, og gikk ut for å skrape vinduene. Mens jeg skrapte av isen fra natten, klarte jeg å knekke den ene vindusviskere, "Jaja, pyttsan" tenkte jeg og skrapte videre. Om natten hadde vi fått nok et "fantastisk" snøfall, og jeg var veldig spent på om bilen min skulle klare å komme seg opp bakken. Jeg ladet klistersprayen og dro til det jeg kunne på dekkene. Vidundermiddelet skulle hjelpe meg nok en gang:) Jeg ventet de 1-3 minuttene som står på pakken, og gjorde meg klar til å ta fatt på "akebakken". Bilen gikk sakte opp mot bakketoppen, og jeg tenkte at dette klarer du... Da jeg nærmet meg himmelen, begynte bilen å slite, bilen var oppe i 30 kilometer i timen, men bilen beveget seg sakte bakover. "Fella" tenkte jeg, og gjorde meg klar for å rygge ned, for å få litt mer fart. Da jeg nesten var kommet ned igjen kjente jeg at alle dekkene glapp, og bilen skled nedover og vred seg mot høyre. Oh no.... Verdens mest elegante lukeparkering var gjennomført, og jeg stod på tvers i opp/nedkjørselen. Bakdelen stod godt oppå muren på den ene siden, mens "tuten" smøg seg oppå muren på andre siden. Jeg følte meg som en stor spiker i en trang planke, jeg satt BOM fast! Klokken var nå blitt 07.50, og jeg skulle være på jobb om 10 minutter. Rune, min fantastiske (og single) bror, kom som en engel til graven for å hjelpe. Men her gikk grensen til den hjelpsomme engelen Rune. Bilen stod fast! Engelen Rune dro frem telefonen og ringte til noen hyggelige menn med rød bil og vinsj, som hadde en veldig travel morgen på jobb. Etter to timer dukket Viking-bilen opp og fikk, i god sameritaner stil, dradd bilen min ut på de såpeglatte veiene igjen! "God morgen" tenkte jeg da jeg kjørte til jobb over to timer forsinket...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jaja.. Det ordner seg for snille gutter!! Kan jeg anbefale piggdekk??

Martin sa...

Kan jeg få anbefale sykkel. Fungerer på de fleste underlag, og hvis det blir for glatt kan den bare settes fra seg ved et tre/skilt/"you-name-it".

Roar Eikli sa...

Da går jeg nok for forslaget til anders... har du prøvd å sykle til sørlandssenteret i masse snø når du skal på jobb klokken åtte på morgenen,martin? trokke det nei, bil er greit, og pikkdekk er greit:)

Anonym sa...

Ville bare informere om at snøen er i ferd med å smelte som du sikkert har erindret. (Noe som heter det..?) Snart sommer :)

Roar Eikli sa...

og jeg elsker det!:)