onsdag, oktober 01, 2008

"Vi er for redde"

Her om dagen skrev min gode venn Bjørn Stian en historie som ikke vakte så sjukt mye oppsikt, men det var et forsøk på å legge listen for bloggehistorier ned igjen. I den anledning utfordret han meg til å oppdatere min blogg med min beste bloggehistorie de siste 2 ukene. 
Nå har jeg hatt et par dager på meg til å tenke, og med den hukommelsen jeg har for tiden, kom jeg ikke på noe som hadde skjedd tidligere enn samme dagen. Men i dag skjedde noe som var litt spesielt. 
Egentlig burde det ikke være så spesielt, men så var det det likevel.
Jeg var ute og kjørte i Oslos utkant (Økern), og prøvde å finne min vei til trafikkstasjonen. Til slutt fant jeg frem, parkerte bilen og gikk inn. 
Noen ganger når jeg kommer inn noen steder så ser jeg meg ut mennesker jeg ønsker å snakke med. Ikke sånn tilfeldig, men av de som sitter bak de ulike skrankene og skal hjelpe til. jeg pekte meg ut en eldre mann, som så relativt hyggelig ut. Jeg hadde selvfølgelig trukket meg en nummerlapp, så jeg ante ikke om jeg kom til å ende opp hos denne mannen.
Da nummer "182" Blinket på skjermen over meg, viste den at jeg skulle henvende meg til personen som satt i skranke nummer 8. Jeg løftet blikket og kikket bort på mannen jeg hadde pekt meg ut, og over hodet hans stod det et 8-tall, så jeg tuslet bort til han. 
"Hei" sa jeg.
"Hei" sa mannen under 8-tallet.

Så forklarte jeg han hva jeg skulle, og at det gjaldt en bil som tilhørte Stiftelsen Skjærgårdsgospel.

"Skjærgårdsgospel ja" sa mannen, "jobber du der?"
"Ja" sa jeg, og spurte om han kjente til festivalen vår.
"Det er klart det" smilte vegvesenmannen.

Så ble jeg stående der i skranken inne på biltilsynet, med masse folk i kø, og snakke om Gud, Evangeliesenteret, Jan Hanevold og bibelbeltet.

"Vi er for redde" Sier han etter en stund. "Se foreksempel her på arbeidsplassen, det er INGEN som tør å si at de tror på Gud"

Så snakket vi litt om Media og politikere som får kristendommen til å virke som mørkemann, og at vi som kristne må bli mer modige.

Etter en stund, kikket han opp på meg, og sa med et smil " Jeg skal legge denne inn jeg, så sender jeg deg fakturaen" Så tok han vognkortet mitt, og jeg ønsket han en god dag videre.
 "Ja, ha en god dag du også."

Jeg gikk ut skyvedørene med et smil, og tenkte på hvor spesielt det faktisk er å stå å snakke om det vi tror på i andre settinger enn i menigheter og kristne arrangementer. 

Jeg må si meg enig med mannen under nummer 8, 
Vi er for redde.....


Jeg har fått i utfordring å utfordre videre denne lavlistelige bloggerunden, så denne gangen går utfordringen til min gode venn Line, som forøvrig er singel enda.....HINTHINT

12 kommentarer:

Bjørn Stian sa...

Vi er for redde, men hvorfor?

Ofte trenger vi bare et utgangspunkt for å snakke om troa (sånn som et vognkort på en bil til en "kristen festival") så er man i gang.

Tror vi bare må være på vakt etter "tilknytningspunkter" og tørre å være der når mulighetene kommer!

God bloggehistorie:)

Line sa...

God historie og det var gøy å lese. Og etter at Bjørn Stian utfordret deg til å oppdatere så hadde jeg en viss følelse om at jeg kom til å være den neste.., jeg kjenner deg for godt.
joda jeg er visst singel ja.
men sist jeg sjekka så er jo du også det!
(Så vet folk det også;-))

Det skal komme en liten oppdatering snart, lover!

TorsteinPettersen sa...

Fin fin post. Hadde vært fint med en post som går litt mer inn på hvorfor folk er redde. :)

Ha en fortsatt god dag:)

frua i tua - Langtangen sa...

Så kul historie!
Alt bra med deg Roar? Sees vi på barnegospel forresten?

Anonym sa...

Bra historie mister. :) Ble ikke noe Oslo denne uken, men tekster deg når jeg er i storbyen igjen. Hadde vært koslig med en kaffe.

Martinsen sa...

good Ingeberta!!

AM sa...

Kommer innom kontoret for høytlesning når neste blogg postes. Mye koseligere enn å sitte aleine å lese! KLEM FRA ANNEBERTA

Christian og Marte Marie sa...

Hei, Roar! Artig historie. Det er stilig med sånne Gudfeldigheter. Frimodighet er viktig, og Gud får aldri rom til å virke uten at vi gir han det.
Angående forrige innlegg. Jeg tenkte på deg i dag. Tenkte på at du fikk JoC til Skjærgårds. Jeg er stolt av det du har fått til, og alle datoene du har i høst var utenkelige for et par år siden. Du må bare stoppe opp og tenke på hvilken posisjon du står til å påvirke spesielt unge mennesker gjennom musikken du bringer til dem. Helt uvurderlig. Stå på!

Kjetil sa...

fortell mer! digger å lese slike historier. Gud har ingen begrensninger! stå på Roar.

-kjetil

Anonym sa...

roar! du roar...
det enkle, det hverdagslige, det ekte....
gå videre rundt neste hjørne, så til høyre og fortsett rett frem over brua. -det er masse som venter deg på veien...
Omgivelsene dine er heldige...

-ja, jeg tror jeg må komme innom her å lese litt i blant, ja...

rockekua sa...

vi er alt for redde, det er jeg enig i! jeg tror det kan henge litt sammen med at vi fort dømmer folk før de i det hele tatt har sagt noe til oss. Det er utrolig dumt!
Les innlegget på bloggen min om å dømme etter første inntrykk. :D tror vi har mye å lære!

AM sa...

hei blogggis

har fått nü adresse:

www.annebjarte.blogspot.com