onsdag, april 30, 2008

Overskriften er alltid det vanskeligste...

...sant? Man sitter og tenker "Hva i all verden skal jeg kalle denne posten?", og hvertfall når det er slike poster som ikke handler om stort..

Denne posten handler ikke om stort.

Jeg vil skrive litt om talenter. tal-enter.t-alenter.t-a-l-e-n-t-e-r.
Det funket ikke... 
Noen ganger funker det å dele opp ordene, og plutselig ser man hva ordet betyr. Men ikke dette ordet gitt. Det har sin egen betydning. 

Noen graver ned sitt talent. Andre investerer det. Det funker visst best å IKKE grave det ned. Folk har fått pes for det før.

Jeg var på Krussetreff i Kragerø i helga. Der hadde vi talentkonkurranse. Det var sjukt mye talenter der: Dans, joik, dikt, sang, sang/piano, acapella-sang og en fyr som tok saltoer. En slik talentkonkurranse hadde aldri funket om folk gravde ned talentet sitt. Da hadde vi bare sittet der.........helt stille. Da hadde folk sikkert gått. Ikke så fett  å se på ingenting.

"Roar, Roar gi oss en dans. Roar, gi oss en dans"
Det var ingen lyd i mikrofonen min, og russen begynte å synge. Jeg stod der i scenelyset, og kikket ut på 600 russ.
"Roar, Roar gi oss en dans. Roar, gi oss en dans"

IKKE TALE OM!

Det er forskjell på å ikke ha et talent, og ikke bruke det. Jeg har ikke det talentet.Definitivt. Bare spør Stian. Vi ler av hverandre når vi danser. Han har heller ikke det talentet.
Sorry, Stian.

"Roar, Roar gi oss et talent. Roar, gi oss et talent"
Plutselig var det lyd i mikrofonen igjen, og jeg fortsatte å snakke. Det er nok heller mitt talent. Å snakke. For da kan jeg introdusere andre talenter. 

talentI -en-er antikk mynt- og vektenhet (jf. Matt. 18.24)
Etym.: lat., gr.

talentII -et-er
1 medfødt begavelse: det er mange som skriver, men få som har talent / ha talent for musikket av hans mange talenter
2 (om person) han er et stort talent / unge talenter


Takk for denne gang.

 


3 kommentarer:

Anonym sa...

Du en en stor taler Roar, det skal du ha. Og som Bibelen har sagt, må vi bruke talentene våre. Når det er sagt, er det sannelig godt at vi er velsignet med forskjellige talenter, tenk å kjedelig en verden full av joikenede mennesker ville vært?!?

Takk for en påminnelse om talenter Roar, du er en bra gutt!

Bjørn Stian sa...

Jeg ler (eller ¤lol¤ som en sier på msn-språket)!!

Dansing er definitivt ikke noe hverken du eller jeg er gode på. Selv om jeg husker du ble imponert over et "move" jeg hadde en gang vi prøvde å danse. Det eneste var at jeg ikke prøvde på noe "move".

Skulle likt å vært på Krussetreffet. Godt gjort å stå i mot et sånt russegruppepress!

Eirik sa...

Roar, alle første gang jeg så deg så danset du... Men nei, det var ikke derfor jeg fikk lyst til å bli kjent med deg. Jeg har funnet ut at mitt dansetalent er ganske lite selv. Men jeg måtte helt til Ecuador for å finne det ut. Men jeg kommer tilbake til Kristiansand 27.juni.